Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ | ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΑ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΩΤΗΡΧΟΥ

Τι είναι η Ψυχική Υγεία; Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η Ψυχική υγεία ορίζεται ως «μια κατάσταση ευημερίας, στην οποία κάθε άτομο συνειδητοποιεί τις δικές του δυνατότητες, μπορεί να αντιμετωπίσει τους φυσιολογικούς στρεσσογόνους παράγοντες της ζωής, μπορεί να εργαστεί παραγωγικά και είναι σε θέση να συμβάλει στην κοινότητα του».

Στις μέρες μας, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ντρέπονται να μιλήσουν ανοιχτά για την ψυχική τους υγεία και τις δυσκολίες τους, ακόμα και να ζητήσουν την βοήθεια από κάποιον ειδικό. Ένας λοιπόν, από τους στόχους μας είναι η αποστιγματοποίηση των ψυχολογικών παθήσεων.

Σε ποιον πρέπει να απευθυνθώ; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι απλή αλλά όχι δεδομένη. Απευθύνεστε σε επιστήμονες, ψυχιάτρους και ψυχολόγους που έχουν εκπαιδευτεί σε κάποιο μοντέλο θεραπείας.

Το μοντέλο θεραπείας που ακολουθούμε και έχουμε εκπαιδευτεί είναι η Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (ΓΣΘ), στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Ψυχοθεραπειών (European Association for Behavioural and Cognitive Therapies – EABCT).

Η ΓΣΘ είναι μια δομημένη και εμπειρικά τεκμηριωμένη ψυχοθεραπεία που βασίζεται στην επιστημονική έρευνα. Βασική αρχή της ΓΣΘ είναι πως οι ερμηνείες που δίνουμε για μια κατάσταση δημιουργούν συναισθήματα και τελικά προκύπτει μια ανάλογη συμπεριφορά. Τα συστήματα γνωσίες (σκέψεις), συναίσθημα, φυσιολογία, συμπεριφορά είναι αλληλοεξαρτώμενα και αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον. Η παιδική ηλικία και τα ψυχοπιεστικά γεγονότα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής , συμβάλλουν στην ανάπτυξη των γνωσιών που έχει ο καθένας μας για τον εαυτό του, τον κόσμο και το μέλλον. Το ΓΣ μοντέλο θεραπείας, σαφώς και λαμβάνει υπόψη τους γενετικούς παράγοντες που ευθύνονται για την ανάπτυξη ψυχοπαθολογίας.


ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ | ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΑ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΩΤΗΡΧΟΥ - doctors4u.gr

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

Ελπίδος 7, Αγία Παρασκευή, Τ.Κ.15343

Τηλέφωνο:
Επικοινωνήστε με τον κάτοχο

Αφήστε μια κριτική

Τιμές
Περιοχή
Προσωπικό
Εξυπηρέτηση
Κατάρτηση
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed