Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΑΘΗΝΑ | ΣΑΚΑΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ

Η νευροχειρουργική περιλαμβάνει μεγάλο φάσμα επεμβάσεων που έχουν διαφορετικές θεωρητικές και πρακτικές απαιτήσεις, και διαιρείται σε τρία μεγάλα πεδία: α) χειρουργική εγκεφάλου, β) χειρουργική σπονδυλικής στήλης και γ) λειτουργική νευροχειρουργική.

Τα δύο πρώτα πεδία, δηλ. της χειρουργικής εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης θεραπεύουν παθήσεις που προκαλούνται από βλαπτικές δομές ή τραύματα στο ανθρώπινο σώμα όπως είναι όγκοι, αιματώματα, κατάγματα και εκφυλιστικές αλλοιώσεις. Αυτά τα δύο πεδία έχουν, στην εφαρμογή τους, αναλογίες με άλλες συναφείς χειρουργικές ειδικότητες όπως η ορθοπεδική, ωτορινολαρυγγολογία, γναθοπροσωπική χειρουργική ή αγγειοχειρουργική. Το τρίτο πεδίο, δηλ. η λειτουργική νευροχειρουργική έχει σημαντικές διαφορές καθόσον θεραπεύει παθήσεις που οφείλονται σε δυσλειτουργίες των νευρωνικών δικτύων του ανθρωπίνου σώματος. Αυτό επιτυγχάνεται παρεμβάλλοντας προηγμένες ηλεκτρονικές συσκευές που τροποποιούν την ηλεκτροχημική αγωγιμότητα και βελτιώνουν την μεταβίβαση των σημάτων από τον εγκέφαλο προς το σώμα και αντιστρόφως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νευροχειρουργική αποτελεί ιδιαίτερη ιατρική ειδικότητα, καθόσον μέσα από την αντιμετώπιση των παθήσεων του εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού όχι μόνο θεραπεύει αλλά συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση της ανθρώπινης νοημοσύνης, συναισθήματος, συμπεριφοράς και της σχέσεως ανάμεσα στην υλική υπόσταση του εγκεφάλου και την πνευματική και ψυχική διάσταση του ανθρώπου.

ΠΑΡΟΥΣΑ ΘΕΣΗ
Καθηγητής Νευροχειρουργικής και Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεραπευτήριο Ευαγγελισμός, Αθήνα (2000 –2021).

Πρόεδρος (President) της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Λειτουργικής Νευροχειρουργικής [European Society for Stereotactic and Functional Neurosurgery (ESSFN)] (2014 – 2018) και εν συνεχεία Επίτιμος Πρόεδρος [Honorary President] της ίδιας Εταιρείας από το 2019 μέχρι σήμερα.

Πρόεδρος (Chairman) του Τομέα Λειτουργικής Νευροχειρουργικής [Section of Stereotactic and Functional Neurosurgery] της Πανευρωπαϊκής Oμοσπονδιακής Ένωσης Νευροχειρουργικών Εταιρειών [European Association of Neurosurgical Societies] (2018 -2020 ) και έχων διατελέσει προηγουμένως Αντιπρόεδρος του ιδίου Οργανισμού την περίοδο 2015-2018.
Μέλος, Παγκόσμια Ακαδημία Νευροχειρουργών [World Academy of Neurological Surgeons], (2010 -)

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
MD Διδακτορική Διατριβή, Πανεπιστήμιο Αθηνών 1988
Ειδικός Ερευνητής (Research Fellow), Massachusetts General Hospital, Harvard Medical School, Boston, USA 1986 – 1989

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
Νευροχειρουργική Κλινική, Θεραπευτήριο Ευαγγελισμός, Αθήνα 1983 – 1986
Νευρολογική Κλινική, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αιγινήτειο Θεραπευτήριο 1981 – 1982
Χειρουργικό τμήμα, Ναυτικό Νοσοκομείο, Αθήνα, Ελλάδα, 1980-1981

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Πιστοποιητικό εκπαιδευτικής επιτροπής για αλλοδαπούς απόφοιτους Ιατρικής, ΗΠΑ 1979 Ιατρική Σχολή, Πανεπιστημίου Αθηνών 1978
Απόφοιτος Ιωνίδειας Σχολής Πειραιά 1972ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΑΘΗΝΑ | ΣΑΚΑΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ - doctors4u.gr

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

Κατόπιν Ραντεβού

Τρίτη

Κατόπιν Ραντεβού

Τετάρτη

Κατόπιν Ραντεβού

Πέμπτη

Κατόπιν Ραντεβού

Παρασκευή

Κατόπιν Ραντεβού

Σάββατο

Κλειστά

Κυριακή

Κλειστά

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

Λουκιανού 17, 2ος όροφος, Κολωνάκι, Αθήνα, Τ.Κ.10675

Τηλέφωνο:
Επικοινωνήστε με τον κάτοχο

Αφήστε μια κριτική

Τιμές
Περιοχή
Προσωπικό
Εξυπηρέτηση
Κατάρτηση
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed