Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | ΒΑΡΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Εικοσιπέντε χρόνια πορείας…

Ήταν μια στιγμή, κάπου εκεί την εποχή που τελείωνα τις σπουδές μου στο πρώτο πτυχίο, όταν ένιωσα ότι ο δικός μου δρόμος εργασίας, δεν θα είναι σε ένα «ψυχρό» κλειστό πλαίσιο γραφείου, μακριά από ανθρώπους, κτίζοντας μέσα σε αυτό την επαγγελματική μου καριέρα. Tο πιο δυνατό σκίρτημα εκείνη την εποχή, ήταν να βρεθώ στη «πρώτη γραμμή» της ζωής, κοντά σε εκείνους που νιώθουν θλίψη, κι απογοήτευση. Κοντά σε εκείνους που ένιωθαν να χάνουν το δρόμο της ισορροπίας, ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα. Κοντά σε εκείνους που έσβηναν, μέσα στην αδικία και αδιαφορία της ζωής, σε όποια πλευρά της κι αν βρίσκονταν. Δεν γνώριζα όμως πού είναι αυτό το μονοπάτι και το μόνο που μπορούσα να κάνω, ήταν να αφουγκράζομαι μέσα στη βουή της καθημερινότητας, τα μηνύματα του πόνου, από όπου κι αν προέρχονταν και να τα ακολουθώ. Το μεγαλύτερο εφόδιό μου τότε, ήταν η αγάπη για το κάθε ανθρώπινο πλάσμα και λιγότερο η σιγουριά της επιστημονικής μου γνώσης, που ως αρχάρια θα μπορούσα εκείνη την εποχή να εμπιστευθώ.

Όλα αυτά τα εικοσιπέντε χρόνια πορείας, κάθε συναπάντημα ήταν μια καινούρια εμπειρία, που μου έδινε καινούρια γνώση και κίνητρο για να αναζητήσω την εξειδίκευση, σε κάθε τομέα που ανακάλυπτα ότι θα βοηθούσε στη δουλειά μου. Γι αυτό το σκοπό, ταξίδεψα σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στις Ηνωμένες Πολιτείες, φέρνοντας στην επιστροφή μου, όλη εκείνη την επιστημονική γνώση που ήταν ανύπαρκτη μέχρι τότε στον τόπο μας.Τώρα, δε μπορώ να ξεχωρίσω πια, αν η επιστημονική μου εμπειρία και κατάρτιση προηγείται της αγάπης στο συνάνθρωπο… ή το αντίθετο…. τώρα νομίζω ότι είναι ένα και τα δύο και είναι τα σταθερά εργαλεία δουλειάς μου.

Τη θεραπεία, την υποστήριξη και τη συμβουλευτική, μπορούμε ως ειδικοί, να την προσφέρουμε παντού και κάθε στιγμή… στην αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους στο δρόμο για το Σούπερ Μάρκετ, στο δρόμο για τη συνάντηση με τους φίλους μας, σε κάθε μέσο που χρησιμοποιούμε για τη μεταφορά μας και σε όποιους χώρους μας καλούν να εργαστούμε. Έχουμε αποκτήσει την μεγάλη ευαισθησία να διακρίνουμε το κάλεσμα από την αγωνία του συνανθρώπου μας, ιδιαίτερα μέσα στα κρυμμένα μηνύματα της καθημερινότητας. Μπορούμε να ανταποκριθούμε, άμεσα, με έναν ενισχυτικό λόγο, με μια θετική παρέμβαση, με μια συμβουλευτική προσέγγιση, ακόμα και με μια πρώτη διάγνωση. Αυτή η αμεσότητα μπορεί να φέρει κάθε μορφής καλό αποτέλεσμα. Κάποιες φορές, και μόνο αν νιώσει ο άλλος ότι είμαστε εκεί για να τον ακούσουμε, είναι τόσο σημαντικό ώστε λειτουργεί αυτόματα θεραπευτικά!

Πρόληψη – Διάγνωση – Θεραπευτική Παρέμβαση

Εκτός όμως από την ελάχιστη στιγμιαία θεραπευτική αντιμετώπιση και πρώτη παρέμβαση, που μπορεί να δοθεί οπουδήποτε, χρειάζεται ένας βασικός χώρος για να μπορεί να μας αναζητήσει όποιος αντιληφθεί την ανάγκη, για μια δομημένη, συστηματική και μακρόχρονη παρέμβαση. Ο χώρος που με πολύ μεράκι, αγάπη και χαρά δημιουργήσαμε, το θεραπευτικό κέντρο «Brain Net So(u)lutions» έχει γίνει για να καλύψει όλους αυτούς τους λόγους. Σε αυτό το χώρο παρέχονται όλες οι νεώτερες θεραπείες από το χώρο των Νευροεπιστημών και της Ψυχολογίας.

Οι προσφερόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις καλύπτουν όλο τον χώρο των Νευροαναπτυξιακών διαταραχών, που το εύρος τους ξεκινά συμπεριλαμβάνοντας κάθε μορφή μαθησιακών δυσκολιών, έως το Σύνδρομο Άσπεργκερ (αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας) και τον Αυτισμό. Η υπερκινητικότητα, η διάσπαση προσοχής, η φωτοευαισθησία (Σύνδρομο Ίρλεν), είναι επίσης τομείς που συμπεριλαμβάνονται στο φάσμα των Νευροαναπτυξιακών Διαταραχών. Οι προσφερόμενες θεραπευτικές υπηρεσίες συμπεριλαμβάνουν επίσης, την αντιμετώπιση κάθε είδους συναισθηματικών δυσλειτουργιών, όπως είναι οι φοβίες, το άγχος και η κατάθλιψη. Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στην υποστήριξη και συμβουλευτική των οικογενειών με άτομα με αναπηρία και στην ψυχολογική ενδυνάμωση των γυναικών, μέσα από τα ειδικά προγράμματα που έχουμε δημιουργήσει. Η εικαστική θεραπεία χρησιμοποιείται αυτόνομα ως θεραπευτική παρέμβαση ή συμπληρωματικά στα άλλα θεραπευτικά προγράμματα

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιμετωπίζεται πλέον, ως ένας βιολογικός κβαντικός υπολογιστής. Αυτός είναι ο λόγος που επανεκπαιδεύουμε τα νευρωνικά δίκτυα μέσω των νευρώνων τους, στα σημεία ακριβώς που έχει εξακριβωθεί η αδυναμία στο να συντελεστεί η απαιτούμενη νευροψυχολογική λειτουργία.Για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται το αίτιο και όχι το σύμπτωμα, αφού πρώτα εντοπιστεί η γενεσιουργός αιτία, μέσα από μια διαδικασία εκατό και πλέον νευρολογικών τεστ αξιολόγησης. Η αποτελεσματικότητα είναι άμεση, ως προς την αποκατάσταση των γνωστικών και συναισθηματικών ελλείψεων.Οι Θεραπευτικές παρεμβάσεις είναι μη φαρμακευτικές!

Επίσης, δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στα προγράμματα πρόληψης, που έχουμε δημιουργήσει για όλες τις ηλικίες! Ένα από αυτά είναι το πρόγραμμα της Θεραπευτικής Ιστιοπλοΐας, που με μεγάλη χαρά και περηφάνια είμαστε οι πρώτοι που το εφαρμόζουμε στην Ελλάδα.

Παρέχονται ψυχοθεραπεία/συμβουλευτική, ατομική ή ομαδική, σε εφήβους, ενήλικες, ζευγάρια, στα παρακάτω θέματα:

  • Φοβίες, κρίσεις πανικού, κοινωνική ανασφάλεια/φοβία
  • Μετατραυματικό άγχος/στρες Κατάθλιψη
  • Χαμηλή αυτοεκτίμηση, ανασφάλεια
  • Απώλεια – πένθος
  • Στρες, σύνδρομο εξουθένωσης, Burnout
  • Χρόνιες ασθένειες, χρόνιος πόνος
  • Ψυχοσωματικές δυσλειτουργίες
  • Διατροφικές διαταραχές
  • Καταναγκαστικές/ψυχαναγκαστικές δυσλειτουργίες
  • Διαταραχές προσωπικότητας
  • Δυσκολίες στην απόδοση και την εργασία
  • Μαθησιακές δυσκολίες, διάσπαση προσοχής
  • Θέματα άνοιας
  • Θέματα αυτισμού
  • Εκπαίδευση περιθαλπόντων χρόνιων νοσημάτων

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | ΒΑΡΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - doctors4u.gr

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

09:00 - 21:00

Τρίτη

09:00 - 21:00

Τετάρτη

09:00 - 21:00

Πέμπτη

09:00 - 21:00

Παρασκευή

09:00 - 21:00

Σάββατο

ΚΛΕΙΣΤΑ

Κυριακή

ΚΛΕΙΣΤΑ

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο

Αφήστε μια κριτική

Η βαθμολογία σας

Τιμές
Περιοχή
Προσωπικό
Εξυπηρέτηση
Κατάρτηση
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed
Μαρια 12/06/2022 08:49
Τιμές
Περιοχή
Προσωπικό
Εξυπηρέτηση
Κατάρτηση

Άριστη στη δουλειά της.

Ελένη Κ. 17/07/2020 01:53
Τιμές
Περιοχή
Προσωπικό
Εξυπηρέτηση
Κατάρτηση

Ξεχωριστή επιστήμονας..